MDF: már korábban le kellett volna mondania Molnár Lajosnak

Ha Molnár Lajos egészségügyi miniszter hamarabb lemondott volna, akkor többet segített volna az egészségügyön - jelentette ki Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese szerdán.

Az  MDF az egészségügyi tárca vezetőjét "egy olyan gyáva hajóskapitánynak" tekinti, "aki először bekormányozza a hajót a viharba, majd az óceán közepén mentőcsónakba ugrik, és hátrahagyja a süllyedő hajót a legénységével" - mondta Hock Zoltán.

Mint fogalmazott, "ezzel a gyáva lépéssel az SZDSZ és a kormány is bebizonyította, hogy nem képes levezényelni a több sebből vérző egészségügy átalakítását".

Az alelnök szerint a reform végrehajtásához átgondolt stratégiára, széleskörű egyeztetésre lenne szükség, amiből - úgy véli - "hiány van mind a kormányban, mind az MSZP-ben, mind a liberális pártban".

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán fogadta el Molnár Lajos, az SZDSZ által a kormányba delegált egészségügyi miniszter lemondását. A kormányfő elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.