Tarlós felemelné Tétényt

Jó volna, ha helyrállítanák a dunai kishajó-közlekedés: ez akár a tömegközlekedési nehézségeken is enyhítene, amellett, hogy kiváló turistalátványosság is lehetne - véli a frakciószövetség vezetője.


Az idegenforgalmi célú fejlesztésekben látja egyebek mellett Budafok-Nagytétény jövőjét a kerületi polgármester; Szabolcs Attila akkor beszélt erről, amikor Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP  frakciószövetség vezetője szerdán látogatást tett a XXII. kerületben. A két fővárosi vezető azokról a kerületi közlekedési, fejlesztési ehetőségekről egyeztetett egymással, melyek részben fővárosi hatáskörbe tartoznak.

Tarlós a támogatandó programok között említette a 47-es villamos végállomásának kijjebb vitelét, a Háros utca és a Rózsavölgyben élők közlekedésének javítását, a vasúti vágányokkal kettévágott térség keresztirányú tömegközlekedésének fejlesztését, valamint a dunai kishajó-közlekedés helyreállítását. Ez akár a tömegközlekedési nehézségeken is enyhítene, amellett, hogy kiváló turistalátványosság is lehetne - fűzte hozzá.

Szabolcs Attila arról beszélt, hogy a városközponti rész átépítésével, sétáló utca kialakításával idegenforgalmilag még vonzóbbá tehetnék a kerületet. Budafok-Nagytéténynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy különleges fekvésével, kastélymúzeumával, vagy a világon egyedülálló borospincerendszerével kiemelt idegenforgalmi célpont lehessen.

Együtt kell dolgozni a fővárossal, és az ellenzéki frakciónak is  tisztában kell lennie a kerület problémáival - utalt Tarlós István látogatására Szabolcs. Megjegyezte: korábbi, 1998 és 2002 közötti  polgármesteri ciklusában hasonló megbeszélés a főváros vezetőivel nem volt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.