Mennyi? Harminc!

Ha most kezdődne a pekingi olimpia, akkor harminc magyar sportoló vehetne részt az eseményen - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság tegnapi főtitkári értekezletén.

A korábban kvótát szerző két sportlövő, Sidi Péter és Gerebics Roland mellett a vasárnap zárult melbourne-i "vizes" világbajnokságon ezüstérmes férfi vízilabda-válogatott (tizenhárom játékos) is indulási jogot szerzett. Ezenkívül három atléta, továbbá tizenkét úszó is felléphet a jövő évi ötkarikás játékokon - idézte az MTI a beszámoló részleteit.

Berkes István, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa a sport öszszefogásának sikereként értékelte, hogy a megszüntetésre ítélt Sportkórház tovább működhet.

Molnár Zoltán ügyvezető igazgató az elnökség határozatát ismertetve elmondta, hogy a MOB saját bevételeiből 75 millióval segíti tizenhat szövetség, 30 millióval pedig nyolc egyesület olimpiai felkészülését.

Elhangzott az is: a dopping elleni küzdelem terén fontos feladat az olimpiai kerettagok hollétének, tartózkodási helyének nyilvántartása, hiszen ha az ellenőrök három esetben nem találják a versenyzőt az előzetesen megadott helyen, akkor az doppingvétségnek számít.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.