Flóra és fauna a Bélyegmúzeumban

A mai európai állatfajok mintegy fele, az európai flóra 800 faja veszélyeztetett, netán kihalófélben van, vagy máris alig fellelhető.


Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter nyitotta meg ma a Bélyegmúzeumban az Altamira Egyesület kiállítását. Az egyesület 27 jeles tagja szerepel a kiállításon alkotásaival. A szervezet tagjainak alapvető hitvallása, hogy  elsősorban a természetet örökítik meg műveikben, miközben magánemberként és művészként egyaránt környezet- és természetvédő módon gondolkodnak.

Persányi megnyitójában kiemelte: azoknak a képzőművészeknek, akik a természetet választják alkotásaik témájául, nagyon fontos ma a szerepük, hiszen olyan fajokat örökítenek meg az  utókornak, amelyek 100 év múlva talán már nem is léteznek a természetben. A mai európai állatfajok mintegy fele, az európai flóra 800 faja veszélyeztetett, netán kihalófélben van, vagy máris alig fellelhető - emlékeztetett.

Amint a miniszter fogalmazott, az ember az altamirai barlangban is ugyanúgy feladatának érezte a fauna és a flóra megörökítését, mint ahogyan ez ma is természetes a XXI. század alkotói számára - csak éppen más okból, indítékból.

A Bélyegmúzeumban látható kiállítás - amelyen olyan kiváló művészek alkotásai láthatók, mint Kő Pál, Kádár János Miklós, Gyulai Líviusz, Orosz István, Valaczkai Erzsébet - október végéig tekinthető meg.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.