Baumag: reménykedhetnek a kisbefektetők

A felszámolótól visszakaphatják pénzük egy részét a Baumag kisbefektetői - egy ma hozott ítéletben 18 milliárd forint megfizetésére kötelezték az Agenda-H szövetkezetet és a vele kapcsolatban álló vállalkozásokat. 

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma 18 milliárd forint megfizetésére itélte a Balázs László volt Baumag-vezér által irányított Agenda-H szövetkezetet és a vele kapcsolatban álló vállalkozásokat. A két éve folyó perben most hozott ítélet szerint  az összeget a jelenleg felszámolás alatt álló Baumagnak kell megfizetni. Az ítélet nem jogerős, ám ha az lesz - vagy másodfokon hasonló határozatot hoznak - akkor a baumag-vagyont a felszámoló oszthatja szét a szövetkezet tagjai, eddigi károsultjai között.

A Baumag mintegy 13 ezer kisbefektetője járt pórul, öszszesen több mint harmincmilliárd forintjuk bánja az ügyet. Volt, aki két családi házát, más örökölt pénzét, egy nyugdíjas pedagógus nyolcmilliós megtakarítását vitte be a szövetkezetbe. A kisbefektetők névleg üzletészt vásároltak, amit meghatározott időben – a piaci kamatnál nagyobb hozammal – visszavásároltak volna tőlük. Ám 2003 ősze óta a fiktívnek tűnő befektetések után senki nem jutott a pénzéhez, a szövetkezet felszámolás alatt áll, Balázs László és társai ellen bűntetőper is folyik.

Kivetítõn követték a tárgyalást az érdeklõdõ károsultak
Kivetítõn követték a tárgyalást az érdeklõdõ károsultak
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.