Lendületben az újpalotai panelfelújítás

Újpalotán folytatódik a tavaly kezdődött panelfelújítási program, idén tizennyolc pályázóból tíz nyert összesen 350 millió forint támogatást. Ebből a pénzből, valamint a lakók önrészéből 1245 lakás ablakcseréjét, fűtéskorszerűsítését és külső szigetelését fogják elvégezni.

A XV. kerületben két tízemeletes házban már kicserélték a szigetelést és az ablakokat, korszerűsítették a fűtési rendszert is, és megszépítették az épületek környezetét is. A sikeren mások is felbuzdultak, 18 újabb lakóközösség pályázott felújítási hozzájárulásért. A kerület valamennyi résztvevőt támogatja, feltéve, ha azok a második lépcsőben elnyerik az állami hozzájárulást is. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a tizennyolcból tíz kérelmet fogadott el. Hat pályázatról később döntenek, kettő viszont nem kap hozzájárulást, mert nem feleltek meg a feltételeknek.

A tíz szerencsés lakóközösség összesen 560 millió forintos munkát fog elvégeztetni, a költségekhez az önkormányzat és az állam is 175-175 millió forintot ad, a többit a lakók vállalták, többségük részletben egyenlíti majd ki az átlagosan 60-100 ezer forintos önrészt. A felújítás során kicserélik a házak külső hőszigetelését és a nyílászárókat, korszerűsítik a gépészeti rendszereket, és lesz olyan felújított ház, amelynek a környezetét is rendbe teszik.(N. H. E.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.