Vicclap

"Tovább csúszik a kőröshegyi viadukt átadása, mert megdőlt az egyik pillér. Ha nem sikerül eredeti állapotába visszabillenteni, fel kell robbantani" - egyebek között ez olvasható a Somogyi Hírlap internetes oldalának vasárnapi - tehát április elsejei - kiadásának egyik hírében, de hogy ne legyen pánik, azért mindenkit megnyugtat a katasztrófavédelem helyi vezetője, mégpedig így: "... az esetleges katasztrófa előtt valamenynyi lakost időben ki tudnak telepíteni a faluból."

A szellemesnek legkevésbé sem nevezhető közlés azok után jelent meg, hogy a televíziók szombati híradásaikban beszámoltak arról: az építők helyére emelték a csaknem két kilométer hosszú kőröshegyi völgyhíd utolsó betonelemét.

A lap április elsejei tréfának szánta a közlést - ezt jelezte a cikkben. Úgy gondolták, hogy a hírként tálalt anyagukat senki nem veszi majd komolyan.

Tévedtek az ötlet kiagyalói. Többen felhívták telefonon a katasztrófavédelmet, és segítséget kértek. Nehezen lehetett megnyugtatni őket. Úgy látszik, a vicc - amelyet talán helyesebb bárgyú tréfának tekinteni, még akkor is, ha esetleg egy agytröszt többnapi ötletelésének lett ez a végeredménye - nem a legjobban sült el. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője már tegnap cáfolt, hogy "nem igaz az a sajtóhír, miszerint megdőlt a kőröshegyi viadukt sajtópillére." Információink szerint Kőröshegy polgármestere feljelentést tesz rémhírterjesztés miatt a Somogyi Hírlap ellen.

Könnyen lehet, hogy az ötletgazdák által humorosnak szánt április elsejei "bejelentésen" a hasukat fogták a röhögéstől azok, akiknek az agyából kipattant a viadukt megdőlt pilléréről szóló hír.

Nagy kár, hogy a kőröshegyiek nem tartoztak közéjük. (G. F.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.