Gyurcsány Ferenc levélben gratulált Csáky Pálnak

Gyurcsány Ferenc levélben fejezte ki jókívánságait Csáky Pálnak, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja hétvégén megválasztott új elnökének - tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda az MTI-t hétfőn.

A magyar kormányfő az eddigi sikeres együttműködést hangsúlyozva megerősítette, hogy a jövőben is számít a Magyar Koalíció Pártjára a magyar–magyar kapcsolatok megújításában, valamint a magyar–szlovák együttműködés előmozdításában - áll az  MTI-hez eljuttatott közleményben.

Gyurcsány Ferenc levelében kiemelte, hogy a tavaly nyáron elkezdett közös munka, a külhoni magyarsággal kapcsolatos politika megújítása számos eredményt hozott: a Magyar–Magyar Kormányzati Konzultáció keretében megállapodás született a támogatási rendszer átalakításáról, a Szülőföld Alap megújításáról, valamint a külhoni magyarság aktív szerepvállalásának előmozdításáról a fejlesztéspolitika területén.

A miniszterelnök a további együttműködés fontosságát hangsúlyozta annak érdekében, hogy a szlovákiai magyarság – nyelvének és kultúrájának megőrzése mellett – sikerre vihető projektekkel tudjon bekapcsolódni Magyarország és Szlovákia uniós forrásokat bevonó együttműködésébe - írta a Kormányszóvivői Iroda. Hozzáfűzték: a hatékony együttműködés, illetve a két ország fejlesztési tervei nyújtotta lehetőségek kihasználása a magyarság mindennapjaiban is kézzelfogható javulást eredményezhet.

Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy a magyar kormány a külhoni magyarság szervezeteivel együttműködve kívánja elősegíteni, hogy a magyarság élni tudjon az unió kibővülésével megnyíló lehetőségekkel, és identitását megőrizve lehessen sikeres Európában.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.