Letölthető az energiatakarékossági pályázat a GKM honlapjáról


Letölthető a lakossági energiatakarékossági pályázat dokumentuma péntektől a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) honlapjáról - mondta Ábrahám Gergely, a tárca szóvivője. A pályázatokat legkorábban április 10-én lehet beadni az Energia Központ Kht.-nek postai úton. A minisztérium továbbra is működteti honlapját,  azt a fórumot, amelyen a pályázathoz kapcsolódó kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők.



Letölthető a lakossági energiatakarékossági pályázat dokumentuma péntektől a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) honlapjáról - mondta Ábrahám Gergely, a tárca szóvivője az MTI-nek.

A pályázatokat legkorábban április 10-én lehet beadni az Energia Központ Kht.-nek postai úton.

Ábrahám Gergely elmondta: a minisztérium továbbra is működteti holnapján, a www.gkm.gov.hu-n azt a fórumot, amelyen a pályázathoz kapcsolódó kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők.

Kóka János gazdasági miniszter március közepén jelentette be, hogy a lakossági energia-megtakarítás támogatása, valamint a lakossági megújuló energiahordozó-felhasználás támogatása című pályázatra az idén 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázat kiírásával egy időben a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) meghirdeti az ehhez kapcsolódó kedvezményes hitelprogramot, amelynek kerete 16 milliárd forint, kamata jelenleg éves szinten 6,4 százalék.

A kormány a következő hét évre 120 milliárd forintos program indításáról döntött energiatakarékossági célból magánfelhasználók számára. A meghirdetett lakossági energiatakarékossági programban az MFB-n keresztül hét év alatt 100 milliárd forintos kedvezményes hitelkeretet biztosítanak, ehhez további 15-20 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás társulhat. A program ez alatt a hét év alatt 120-130 ezer lakás energiatakarékossági beruházásához járul hozzá - ismertette a miniszter.

A beruházások eredményeként 2013-ra, mai áron számolva akár 40-50 milliárd forint megtakarítás érhető el.

A tárca jelentős érdeklődésre számít, becslésük szerint a korábbi 3-4 ezerrel szemben mostantól évente 14-15 ezer hagyományos építésű lakás energetikai korszerűsítése megvalósulhat meg.

A lakossági energiakorszerűsítési pályázatra 1994 előtt, hagyományos technológiával épült házak és lakások tulajdonosai pályázathatnak.
(MTI)

...és szélesre tárt kínálatból válogathatnak
...és szélesre tárt kínálatból válogathatnak
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.