Zaklatják a paparazzók a brit trónörökös barátnőjét

Hivatalos kifogást nyújtott be a brit sajtópanasz-ügyi bizottsághoz (PCC) csütörtökön Kate Middleton, Vilmos brit trónörökös barátnője egy aznap megjelent fotó miatt, amelynek elkészítése a kereset szerint a fotós részéről megnyilvánult "zaklatásnak" minősül.

A kép a 25 éves hercegi barátnőről a csütörtöki Daily Mirrorban jelent meg. A nagyalakú fotón a napszemüveges Kate  egy műanyag kávéspohárral és slusszkulcsával a kezében éppen munkába igyekszik, arckifejezése azonban igen feszült.

Ezt a fényképhez fűzött, igencsak maró, obszcén utalásokat sem nélkülöző kommentárban a Mirror annak tulajdonítja, hogy Vilmos herceget, a brit trón második számú várományosát - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fiát - a hétvégén meglehetősen pikáns helyzetben kapták le. A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap elsőoldalas fotóján az erősen sörközi állapotban lévő Vilmos egy 18 éves brazil diáklányt ölel magához egy pubban, miközben jobb keze az alkalmi fotópartner keblén nyugszik...

A Sajtópanasz-ügyi Bizottság csütörtökön közölte, hogy a Kate-ről csütörtökön közölt fotó elkészültének körülményei miatt megkeresés érkezett a testülethez, zaklatás címén. A PCC, amely   ajánlásokat és elmarasztaló véleményeket fogalmazhat meg, vizsgálatot indított az ügyben, és a Mirror is bejelentette, hogy együttműködik a bizottsággal.

A polgári származású Kate Middletont, aki januárban ünnepelte 25. születésnapját, attól a pillanattól fogva kergetik a fotósok, hogy egyértelművé vált románca Vilmos herceggel.

A roham szinte az elviselhetetlenségig fokozódott, amikor karácsony előtt elterjedt, hogy a trónörökös - aki V. Vilmosként majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - napokon belül bejelenti az eljegyzést.

Ez azóta sem történt meg, ám a média érdeklődése nem csappant, sőt a roham most már durvul is: előfordult, hogy Kate-et és Vilmost egy közös szombat esti program után rendőröknek kellett kimenteniük a megvadult fotósok gyűrűjéből.

Ráadásul megjelentek már az első olyan fotók is, amelyek kifejezetten az igen csinos trónörökösi barátnő harisnyás combjainak szoknya alatti vidékeire összpontosítottak.

Az udvar - a Dianát szó szerint élete utolsó pillanatáig hisztérikusan üldöző fotóshad nyomasztó emlékétől kísértve - ezt megelégelte, és sajtóértesülések szerint a jövendő após, Károly trónörökös jogi csapata többfrontos ellentámadást készít elő; a királyi család ügyvédei a polgári és a büntető törvénykönyv minden lehetséges cikkelyét megpróbálják bevetni a paparazzók megfékezésére.

Az udvar nevében eljáró Harbottle and Lewis ügyvédi iroda már az év elején átiratban figyelmeztette az írott és az elektronikus sajtót, hogy vagy visszafogják magukat, vagy bírósági eljárással lesznek kénytelenek szembenézni.

Ehhez jogi támpontot ad a Diana halála után, 1997-ben elfogadott zaklatásellenes törvény, amely polgári és büntetőjogi eljárást tesz lehetővé a hírességek magánéletének védelmére.

A News International sajtócsoport, amelynek portfoliójába a The Sun, a News of the World, a The Times és a The Sunday Times tartozik, már bejelentette, nem közöl többé paparazzóktól származó képet Kate Middletonról.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.