Olaszliszkai gyilkosság: 17 éves gyanúsított

Őrizetbe vette a rendőrség a tavaly októberben történt olaszliszkai lincselés nyolcadik gyanúsítottját, egy 17 éves helybeli fiatalt.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa tudósítónknak elmondta: a szerdán őrizetbe vett H. K. gyanúsítható azzal, hogy közvetlenül részt vett Szögi Lajos tiszavasvári tanár meggyilkolásában. A rendőrség kezdeményezi az újabb gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését. Arról nem kaptunk információt, hogy a 17 éves fiatalnak korábban volt-e ügye a rendőrséggel.

Mint korábban több alkalommal is írtunk róla, Olaszliszkán tavaly október 15-én gyermekei szeme láttára verték agyon a 44 éves Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort egy kislányt, aki könnyebben megsérült. Az ügyben eddig hét gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság. Először - néhány nappal a gyilkosság után - emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a 36 éves H. Dezsőt, a 21 éves Sz. Andrást, valamint a 18 éves H. Dezsőt, majd november 10-én a 21 éves J. Gusztávot, 18-án a 16 esztendős Sz. G-t, a 31 éves F. Györgyöt és a 35 éves H. Dezsőnét  vette őrizetbe a rendőrség.

Arról, hogy miként jutottak a nyolcadik gyanúsított nyomára, a rendőrség a nyomozás érdekében nem árult el részleteket.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.