Virulhat Lőrinc

virágosabb, bokrosabb, gyepesebb, azaz zöldebb lesz a XVIII. kerület, mint eddig. Az önkormányzat növényosztással ünnepli a Föld Napját.

Mintegy 13 ezer, összesen négymillió forint értékű növényt oszt szét a Föld  Napja alkalmából pályázatok útján a XVIII. kerület önkormányzata - közölte Mikola Margit, Pestszentlőrinc és Pestszentimre sajtóreferense.

A különböző növények között több mint 8 ezer cserje, 5 ezer árvácska palánta és 400 kilogramm fűmag van, melyek 700 méter sövény telepítésére és 12 ezer négyzetméter füvesítésére elegendőek – olvasható a közleményben.

A kommüniké szerint a pályázat minden évben, két kategóriában hirdeti meg az önkormányzat: erdők és intézmények előtti közterületek takarítására, valamint intézmények udvarainak, lakóházak előkertjeinek parkosítására, füvesítésére.

A pályázat népszerűségét mutatja - áll a közleményben - hogy idén 203-an pályáztak a növényekre, amire még nem volt példa. A győztes 180 pályázó között vannak bölcsődék, óvodák, iskolák és szociális intézmények, valamint a kerületi polgárok és két civil szervezet is.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.