Elköltözött a Tűzraktér alkotógárdája a Tűzoltó utcából

A jövőben más helyszíneken jelentkezik programjaival a Tűzraktér alternatív kulturális központ alkotócsapata, mivel a Tűzoltó utcai, volt orvosi műszergyárat el kellett hagyniuk - közölte Binges Viktória sajtóreferens kedden.


Binges elmondta: 2005 nyara óta próbálják "anyagi és egyéb akadályokkal szemben" végezni fiatalokat célzó kulturális tevékenységüket, tavaly októberben végül el kell hagyniuk a budapesti, IX. kerületi épületet. Mint hozátette, "problémájuk" akadt az ott működő vendéglátóipari egység üzemeltetőjével, s mivel nem sikerült megegyezniük a további közös munkáról, inkább a távozás mellett döntöttek.

A jövőben más helyszíneken, de ugyanezzel a névvel jelentkeznek majd programokkal - hangsúlyozta Binges Viktória.

Az alkotócsoport az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: "az épület tulajdonosa úgy döntött, hogy nem támogatja a továbbiakban a non-profit kezdeményezésünket, inkább profitorientált vizekre evez".

A kortárs alkotók kedvelt helyszíneként ismert Tűzraktér központban számos művészeti ág képviseltette magát. A kollektíva tagjai táncművészek, színházi csoportok, zenészek, képzőművészek, építészek és formatervezők.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.