Élesedő szópárbaj a Magyar Koalíció Pártjának elnökjelöltjei között

"Kiábrándító, hogy az MKP szombati tisztújító közgyűlése előtt az elnökjelöltek nem a nézeteiket és a politikai programjaikat ütköztetik, hanem az indulatokat szítják." Pozsonyi tudósítónk írja

Az elmúlt napokban egyre több helyen hallom, hogy valójában nem Bugár Béla lesz az ellenjelöltem a Magyar Koalíció Pártjának révkomáromi tisztújító közgyűlésén, hanem a Világi Oszkár vezette gazdasági lobbi, amely erőteljesen támogatja a jelenlegi pártelnököt. Igy szeretnék megőrizni további befolyásukat a pártvezetés döntéseire – jelentette ki Csáky Pál, az MKP egyik elnökjelöltje a TA 3 szlovák hírtelevízióban.

       Megkeresésésünkre Bugár Béla, az MKP jelenlegi elnöke elmondta:
      -- Sajnálatosnak tartom, hogy vetélytársam a párt jó hírét is képes beárnyékolni az én pozícióim gyengítése érdekében. Amit állít, az nagyon enyhén fogalmazva is képtelenség, hiszen minden lényeges döntést a pártelnökség, illetve az országos tanács hozott meg, kihívóm pedig mindkét testületnek a tagja volt az elmúlt nyolc esztendőben, de mostani véleményének sosem adott hangot. Ilyen vádaskodással valóságos lövészérkokat ás a párt tagjai között, ami hosszabb távon is káros lehet – szögezte le.

Ő viszont úgy vélekedett, hogy az MKP és a szlovákiai magyarság számára káros lenne, ha kiderülne: Csáky Pál Duray Miklós támogatásával szerezte meg az elnöki posztot, mert az utóbbi politikust a szlovák média radikális politikusnak tartja.

Lapunknak nyilatkozva Öllős László neves szlovákiai politológus kifejtette: elsősorban a tagság, de a politikai elemzők számára is Kiábrándító, hogy az MKP szombati tisztújító közgyűlése előtt az elnökjelöltek nem a nézeteiket és a politikai programjaikat ütköztetik, hanem az indulatokat szítják.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.