Két tucat tanácsadói hely még üres a városházán

Öttel ugyan növelik a politikai tanácsadók létszámát, az elmúlt két évben viszont a Főpolgármesteri Hivatal apparátusa negyedével csökkent - hívja fel a figyelmet a városháza. Két tucat tanácsadói posztot ráadásul még nem is töltöttek be.


A Főpolgármesteri Hivatalban két éve még 1496-an dolgoztak, a létszámot – kiszervezéssel és leépítéssel – sikerült negyedével, 1135-re csökkenteni – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményben a városháza. Hozzáteszik: a köztisztviselők közül jelenleg 53 önkormányzati tanácsadónak vagy főtanácsadónak minősül, munkájuk a többiekétől abban különbözik, hogy a választott politikusok tevékenységéhez kötődnek.

A közleményben rámutatnak arra, hogy a tanácsadók létszáma nem haladhatja meg a közigazgatási szervnél foglalkoztatott köztisztviselők létszámának nyolc százalékát (a Főpolgármesteri Hivatalban ez az arány jelenleg 5,4 százalékos).

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönt arról, hogy a városvezetés javaslatára öttel bővítik a tanácsadó státuszokat. Szintén a közgyűlés dönt az öt új munkatárs bérköltségéhez szükséges 22 millió forintról, ennek alapján kiszámítható bruttó átlagkeresetük – írják. Lapunk keddi cikkében az átlagkeresetre vonatkozó adat tévesen szerepelt, a főtanácsadók és tanácsadók átlagos havi bruttó keresete 366 ezer forint.

Az öt újabb státusz kialakítására azért van szükség, mert a főpolgármester munkáját a koalíciós szerződés értelmében a három helyettesen kívül hét – kiemelt várospolitikai feladatokat felügyelő – tanácsnok is segíti. Az újonnan felveendő tanácsadók ez utóbbiakat fogják segíteni.

Az 58 tanácsadói álláshelyből egyébként 24 egyelőre betöltetlen, betöltésükre a főpolgármesterhelyettesek és a tanácsnokok tesznek javaslatot a főpolgármesternek – olvasható

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.