XVIII. kerület, a valódi civil partner

A XVIII. kerület kapta a Civil-Társ Trust Programiroda által meghirdetett "Valódi civil partnerségért" elnevezésű díjat, amelyet  Mester László (MSZP), a kerület polgármester vett át kedden  Budapesten - közölte Mikola Margit, Pestszentlőrinc - Pestszentimre sajtóreferense.

Az Ökotárs Alapítvány által koordinált programiroda díjára civil szervezetek jelölhetnek olyan helyi - önkormányzati vagy  területi - közigazgatási intézményeket, amelyek példaértékű kapcsolatot építenek ki a civil szférával.  A közlemény szerint a beérkezett jelölések közül a XVIII. kerületi  önkormányzat civilbarát tevékenységét méltató ajánlás bizonyult a legmegalapozottabbnak

Az önkormányzatot már tavaly is jelölte egy civil  szervezet - emeli ki a kommüniké, amely arra is kitér, hogy a  programiroda különdíjában Szentgotthárd önkormányzata részesült.

A közép-kelet-európai régióban működő Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust) elnevezésű alap  tevékenységének részeként 2003-ban Magyarországon is elindult a nonprofit szektor felzárkóztatása érdekében létrehozott program.

Hazánkban eddig három szervezet nyerte el a CEE Trust  támogatását: a Soros Alapítvány, az Ökotárs Alapítvány és a Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítvány.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.