Lőrincen jól bánnak a civilekkel

A XVIII. kerületnek ítélték az idén a “Valódi Civil Partnerségért” díjat. A kitüntetést - amelyről az Ökotárs Alapítvány által koordinált Civil-Társ Trust Programiroda dönt - a közigazgatási szervek elismerésére hozták létre tavaly.


A Civil-Társ Trust Programiroda 2006 januárjában írt ki első ízben pályázatot a közigazgatási szervek díjazására. A “Valódi Civil Partnerségért” díj keretében civil szervezetek olyan helyi - önkormányzati vagy területi - közigazgatási intézményeket jelölhettek, amelyek a civil szféra irányába tanúsított, követendő magatartásukkal mások számára is példát mutatnak.

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója elmondta, hogy idén a jelölési feltételek módosításával a Civil-Társ az országos, központi közigazgatási szerveket is be akarta vonni a jelölti körbe, de sajnálattal tapasztalták, hogy ebben a kategóriában egyáltalán nem érkezett pályázat. Mindez tovább erősíti azt a korábbi észrevételüket, hogy a civil szervezetek és a központi közigazgatási szervek kapcsolata nem tekinthető zökkenőmentesnek, felhőtlennek, valódi partneri viszonynak.

A beérkezett jelölések közül a XVIII. kerületi önkormányzat civilbarát tevékenysége bizonyult a legkiemelkedőbbnek. Az önkormányzatot már a tavaly is jelölte egy civil szervezet, így a 2006-os jelölés és a Nagycsaládosok Szent Lőrinc Egyesülete 2007-es jelölése egyértelműen alátámasztották, hogy az önkormányzat érdemes az elismerésre.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.