Két forduló Cardiffban

Legfeljebb kétfordulós szavazással eldől, hol rendezik a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - többek között erről határozott az UEFA végrehajtó bizottsága hétfői rendkívüli ülésén Nyonban. A kontinenstorna színhelyét április 18-án, Cardiffban titkos szavazással jelöli ki a vb tizenegy tagja (az olasz és az ukrán képviselő nem szavazhat). A rendezési jog elnyeréséhez a maximális voksok számának a felét plusz egy szavazatot kell megszerezni. Ha az első körben ez egyetlen pályázónak sem sikerül, akkor a legkevesebb támogatást élvező jelölt kiesik. Ha a második kör "döntetlennel" zárul, akkor Michel Platini, az UEFA elnöke határoz a színhelyről. A tegnapi tanácskozás végén bejelentették, hogy az európai szövetség megszünteti a főigazgatói posztot, és június elsejétől ismét főtitkára lesz az UEFA-nak. A tisztséget a skót David Taylor tölti be.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke - az MTI kérdésére - cáfolta, hogy azt mondta volna egy héttel ezelőtti, kijevi látogatásakor: örülne a 2012-es Eb-rendezésre benyújtott ukrán-lengyel pályázat sikerének. "Megemlítettem, hogy sok okot lehet találni, amely alapján Ukrajna és Lengyelország méltó házigazdája lehetne a kontinenstornának, de hozzátettem: a másik két pályázat is nagyon erős. Hangsúlyoztam továbbá, hogy a FIFA elnökeként nem vagyok tagja a döntéshozó bizottságnak, ezért a határozatot nem tudom és nem is akarom befolyásolni" - jelentette ki.

Barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzéseken: Egyesült Államok-Ecuador 3-1 (gól: Donovan 3, illetve Caicedo); Kolumbia-Svájc 3-1 (Perea, Viafara, Chitiva, illetve Frei); Mexikó-Paraguay 2-1 (Borgetti 2, illetve Santa Cruz); Costa Rica-Új-Zéland 4-0 (Saborio 2, Solis, Ruiz); Honduras-Salvador 2-0 (Carlos Oliva 2).

Egymillió koronás - nagyjából tízmillió forintos - büntetést szabott ki a Cseh Labdarúgó Szövetség a válogatott keretre, mert annak több tagja a Németország csapata elleni Eb-selejtező (1-2) után átmulatta az éjszakát. A Síp című lap számolt be arról, hogy a neves futballisták - többek között Cech, Rosicky, Újfalusi - a Praha nevű luxusszállodában dorbézoltak, s az éjszaka folyamán legalább hat prostituált szolgálatait is igénybe vették. "Nem voltak ott semmiféle nők, s alkoholból sem fogyasztottunk túl sokat" - nyilatkozta Tomas Rosicky.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.