Interpelláció Demcsákról - lemondásának perceiben

Demcsák Zsuzsa kormányszóvivőségéről és a szegregáció elleni fellépéséről interpellálta hétfőn az Országgyűlésben Gál J. Zoltánt Révész Máriusz fideszes képviselő, aki azt tudakolta: hogyan küzdene Demcsák Zsuzsa a szegregáció ellen. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkára válaszában közölte, Demcsák Zsuzsa a nap folyamán visszalépett a kormányszóvivői poszttól.

Révész Máriusz arra volt kíváncsi, hogy a blogbejegyzéseiben a bölcsődeválasztásról író Demcsák Zsuzsa hogyan lép majd fel a szegregáció ellen. A képviselő idézte a kijelölt kormányszóvivő szavait az egyik bölcsődével kapcsolatban, amikor egyebek közt elmarasztalóan említette: "Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a szülei és csak egy váltás ruhája volt (...)".

A Fidesz képviselője szerint Demcsák Zsuzsa nem vinné le egy lakótelepi játszótérre a gyerekét, a bölcsődeválasztásról pedig úgy dicsekszik, mint Gyurcsány Ferenc a 23 millió románt emlegető szólamról. Révész Máriusz megjegyezte: nagyjából úgy harcolhatna a szegregáció ellen Demcsák Zsuzsa, mint ahogy Gyurcsány Ferenc Európa leggazdagabb miniszterelnökeként énekli: "Föl, föl, te éhes proletár..."

Az interpellációra válaszoló Gál J. Zoltán azt közölte a képviselővel: Demcsák Zsuzsa a nap folyamán tájékoztatta, hogy visszalépett a kormányszóvivői poszttól. A MeH államtitkára hozzátette, Demcsák Zsuzsa felkészült és rátermett volt a kormányszóvivőségre, de a radikális ellenzék céltáblájává vált, mint ahogy férje és gyerekei is.

Gőgös dolog valakit a munkája megkezdése előtt megítélni - mondta Gál J. Zoltán megjegyezve, Demcsák Zsuzsa utóbb elnézést kért egyik blogbejegyzése miatt. A kormánypárti politikus válaszában visszakérdezett: pártszóvivőként hol volt Révész Máriusz, amikor 2006-ban Orbán Viktor a romákról szólva azt mondta, van, ahol tudnak egy iskolai osztályba járni más gyerekekkel, van, ahol nem, és egyik helyen ezt a megoldást kell támogatni, máshol azt?

Gál J. Zoltán szerint Demcsák Zsuzsa mondata megbocsátható, de Orbán Viktoré, aki Magyarország miniszterelnöke akar lenni, nem. Válaszát Révész Máriusz nem fogadta el, az Országgyűlés viszont igen.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.