Demcsák-ügy: jósnak bizonyult a The Times

Főleg az óvodáról és az Operabálról szóló blogbejegyzésekkel van a baj a konzervatív brit lap szerint.

Politikai tudorok szerint valószínűtlen, hogy Demcsák Zsuzsa sokáig megmaradna kormányszóvivői tisztségében, mégpedig nem elsősorban "pikáns" múltja miatt, amelyen a magyarok könnyedén túlteszik magukat, hanem azért, ami blogjában olvasható - írta terjedelmes elemzésében a londoni The Times. (a cikk megjelenésének napján Demcsák visszalépett a szóvivői poszttól - a szerk.)

A vezető konzervatív brit napilap iróniától sem mentes budapesti tudósítása szerint kormányzati mindenesek általában nem a "bugyi vagy tanga?" jellegű kérdésekkel foglalkoznak. Demcsák Zsuzsa, az egykori fehérnemű-modell, a szocialista vezetésű koalíciós magyar kormány új szóvivője azonban kollégáinál talán bensőségesebb tudakozódásokhoz is hozzá van szokva.

Blogja ugyanakkor, amelyben hosszasan értekezik kisfia bölcsődei elhelyezésének kálváriájáról, és amelyben a The Times idézete szerint kifogásokat fogalmazott meg a bölcsődébe járó egyes gyerekek körülményeivel, valamint a lelketlen személyzettel kapcsolatban, országos felháborodást kavart.

A brit lap szerint a magyar gyerekgondozási rendszer csodálatra méltó, különösen azok számára, akik megpróbáltak már Nagy-Britanniában bölcsődét találni. Az államilag támogatott bölcsődéket és óvodákat, amelyek havonta néhány fontba kerülnek, nagy közszeretetnek örvendő nénik vezetik, akik odaadással gondoskodnak a rájuk bízott kicsikről.

Egy másik blogbejegyzés arról tudósít, hogy Demcsák Zsuzsa milyen örömmel vett részt a budapesti Operabálon, amelyre a belépők ára 183 fontnál kezdődött; ez az óvónénik majdnem egyhavi fizetése - áll a The Times hétfői cikkében.

A brit lap szerint a felháborodott olvasók "a gyakran az előző kommunista uralkodó osztályból kinőtt, újgazdag elit jellemző arroganciáját" látják Demcsák Zsuzsa gondolataiban.

A tudósító megjegyzi, hogy a miniszterelnök, Demcsák főnöke korábban kommunista ifjúsági vezető volt, akiből tőkés multimilliomos és Magyarország egyik leggazdagabb embere lett.

Az új szóvivő védelmezői szerint ugyanakkor Demcsák tehetséges profi, aki azért bűnhődik, mert nő, ráadásul vonzó és sikeres, bírálóit pedig az irigység és a rosszindulat vezérli.

Pozícióját meggyengítették a konzervatív Magyar Nemzetben megjelent cikkek a férje által ápolt állítólagos alvilági kapcsolatokról. Demcsák cáfolja ezeket az állításokat és jogi lépéseket helyezett kilátásba, kormánytisztviselők pedig kiállnak mellette, és a cikkeket egy lejárató kampány részének minősítik - áll a The Times hétfői budapesti tudósításában.

(forrás: MTI)

Demcsák Zsuzsa
Demcsák Zsuzsa
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.