Újraéledt Demcsák Zsuzsa blogja

Majd egy hónap után tegnap újraéledt Demcsák Zsuzsa blogja. Az új bejegyzésből arra lehet következtetni, hogy a leendő kormányszóvivő nem lép vissza.

"Tudom, sokan már azt hitték, hogy az elmúlt időszak történései miatt abba is hagyom a blogírást. Hát nem fogom" - kezdi az írást Demcsák, akiről az elmúlt napokban sokan már biztosra vették: hallgatása azt jelzi, hogy a sorozatos támadások miatt eláll a kormányszóvivőségtől. A hallgatásra Demcsák Zsuzsa magyarázatot is ad: szabadságon volt a családjával, hiszen "valószínűleg hosszú időre ez lehet az utolsó, igazán nyugis, családi kirándulásunk, amely még a 'régi élet' szabályai szerint telik."

Blogja - saját bevallása szerint - a korábbiaknál "kicsit politikusabbra" sikeredett. Nem maradt el a bocsánatkérés sem a bölcsődeválasztásról írt, elhíresült bejegyzéséért. Legnagyobb baja saját korábbi megjegyzésével, hogy ellentétes azzal, amit a világról gondol, amiben hisz.

"A mondat utólagos, kapkodó kitörlésénél csak egy nagyobb hülyeséget csinálhattam: hogy leírtam! És ezt sem azért írom, mert időközben kiderült, hogy a mondat micsodai politikai támadások ürügye lehet, vagy mert nyilvánvalóan nem PC (politically correct). Ha csak ezért nem írtam volna le, de gondolni azért ezt gondolnám, az éppúgy nem volna rendben. Akkor ugyanis én is olyan álszent volnék, mint azok, akik pornót kiabálnak néhány fehérneműs fotó láttán..." - írja a blogban.

"Nem: azzal a mondattal az a baj, hogy velem ellentétes – azzal, amit a világról gondolok, amiben én, Demcsák Zsuzsa hiszek!

Nem akarok többet beszélni erről, rettenetesen bánt a dolog, és tudom, minél többet magyarázom a magyarázhatatlant, csak annál jobban vádolom magam. Az meg már mire jó. De egy reményem azért van. Azt remélem, hogy a kiállás, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ma, ebben a politikailag ijesztően megosztott országban valaki elvállalja a kormányszóvivői posztot, szóval: ez a kiállás beszédesebb, mint egy elszúrt mondat."


Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.