Király 40.: bocsánatkérés vagy rágalmazási per

Nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnökét Terézváros polgármestere a Király utca 40. kapcsán, egy tévészereplése miatt. Ha nem követi meg, beperli, rágalmazás miatt - helyezte kiltásba. Az elnök áll a per elébe.


Verók István polgármester közölte: jogsértő, meglepő és felháborító Varga Kálmán, KÖH-elnök az Az Este című műsorban elhangzott kijelentése a Király utca 40.-nel kapcsolatban. Varga ugyanis tagadta, hogy hivatala hat évvel korábban jóváhagyta volna Terézváros Kerületi Szabályozási Tervét, amelyben a “Hild-házként” elhíresült Király utca 40. bontása is szerepelt - fogalmazott Verók, aki szerint a hivatal egyetlen dokumentumával sem tudja bizonyítani, hogy a házat védetté nyilvánította volna, a felelősséget most mégis a VI. kerületi önkormányzatra hárítaná.

"Varga Kálmán a műsorban, mindenféle etikai normát áthágva, sértve az önkormányzat jó hírét, valamint saját becsületemet, arra utalt, hogy az általam bemutatott Kerületi Szabályozási Terv nem a hivatal által jóváhagyott eredeti irat. Ezzel a kijelentésével azzal gyanúsított engem és az önkormányzatot, hogy az iratokat manipuláltuk és tisztességtelenül járunk el" - hangoztatta közleményében Verók

A polgármester felszólítja az elnököt, hogy vagy igazolja - szerinte - valótlan állításait, álljon elő azokkal a hiteles dokumentumokkal, amelyek bizonyatják, hogy a KÖH miként és hogyan védte az elmúlt években a Király utca 40.-et, vagy kijelentései miatt ugyanabban a műsorban nyilvánosan kérjen bocsánatot tőle és az önkormányzattól. Mindemellett vonja vissza állításait.  Ha ennek nem tesz eleget, a kerület a bírósághoz fordul jó hírnév sérelme és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, mivel az önkormányzat jogszerűen járt el az ügyben - tudatta Verók István.

Varga Kálmán érdeklődésünkre közölte: a polgármester jobban tenné, ha az épített örökséggel törődne, és megpróbálná megmenteni a Király utca 40-et, ezt a jelentős épületet. Egyébként bármilyen pernek áll elébe  - jegyezte meg.

Király utca 40.
Király utca 40.
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.