Zuglóban kevesebbet loptak

A polgármester bejelentette: találkozót kezdeményez Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánnyal, hogy a XIV. kerületi lakótelepeken még aktívabbá váljon a rendőrségi munka.


A kábítószerrel való visszaélések száma 41,3%-kal, a lakásbetöréseké 22,2 %-kal, a betöréses lopásoké 8,7%-kal, a gépjárművel kapcsolatos bűncselekményeké pedig 8,5 %-kal  csökkent a tavalyi adatokhoz képest Zuglóban - derült ki a kerületi rendőrkapitány éves testületi beszámolójából. Takács Péter rendőr-alezredes kiemelte, hogy - nem utolsósorban a térfigyelő-kameráknak köszönhetően - a fővárosi rendőrkapitányságok közül a terhelési és eredményességi rangsorban a zuglói rendőrkapitányság lett az első.  

A zuglói önkormányzat által finanszírozott járőrszolgálat és a térfigyelő rendszer működtetése nagyban hozzájárult az erős közbiztonság megteremtéséhez - áll a XIV. kerületi rendőrkapitányság beszámolójában.

Zugló polgármestere hozzátette, hogy a lakosság akkor érzi magát igazán biztonságban, ha még inkább láthatóvá válik a kerületben a rendőri jelenlét. Weinek Leonárd egyúttal bejelentette: találkozót kezdeményez Gergényi Péter rendőrfőkapitánnyal, hogy a XIV. kerületi lakótelepeken még aktívabbá váljon a rendőrségi munka.

(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.