Elfogták a pécsi börtönből megszökött rabot

A siklósi rendőrök elfogták azt a 21 éves diósviszlói férfit, aki a múlt szombaton szökött meg a pécsi börtönből. A rablásért és más bűncselekményekért előzetes letartóztatásban lévő K. Szabolcs március 17-én a pécsi büntetés-végrehajtási intézet egyik olyan irodáját takarította, amelynek ablakán nem volt rács.

 A férfi ezt és őrei figyelmetlenségét kihasználva kiugrott az ablakon, és megszökött. A rendőrség nagy erőkkel kereste a szökevényt, és szerda este tíz órakor a dél-baranyai Márfa község szőlőhegyén, egy feltört pincében megtalálták a férfi. K. Szabolcs ellenállás nélkül megadta magát, tudtuk meg Schmidt Henriktől, a siklósi rendőrkapitányság vezetőjétől.

Az elmúlt napokban a szökött rab nővére több alkalommal is azt nyilatkozta, hogy K. Szabolcs nála kért menedéket, ám ő nem fogadta be, hanem – épp azért, hogy érjen véget testvére önveszélyes menekülése – inkább értesítette a rendőrséget. Schmidt Henrik ezzel kapcsolatban elmondta, hogy azok az információk, amelyeket K. Szabolcsról a rokonoktól kaptak, egyáltalán nem segítették a rendőrség munkáját. Mivel a rendőröknek gyanús lett a rokonok túlzott készségessége, egy idő után nem hallgattak a hozzátartozók szavaira, s részben ennek köszönhető, hogy szerdán K. Szabolcs csuklóján kattant a bilincs. A diósviszlói férfinak immár fogolyszökésért is felelnie kell. Felelőségre vonják K. Szabolcs több őrét is, ám hibájuk – várhatóan – nem jár elbocsátással.  

(Pécsi tudósítónktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.