Dávid anarchista magatartással vádolja a Fideszt

Dávid Ibolya szerint a Fidesz az elmúlt időszakban anarchista magatartású  volt. Erről az MDF elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című  műsorában beszélt csütörtökön.


Az ellenzéki politikus kiemelte: a Fideszt a hatósági rendelkezések elleni fellépése miatt nevezte anarchista  magatartásúnak hétfőn a parlamentben. Hozzátette: a Fidesznek a forradalommal és a szélsőségekkel való  folyamatos kokettálása miatt utalt az anarchista magatartásra. Véleménye szerint felelős ellenzék nem nyúlhat olyan  eszközökhöz, módszerekhez, mint például a kordonbontás, "ez  Európában az anarchistákra jellemző".

Dávid Ibolya hétfőn, napirend előtti felszólalásában, Gyurcsány  Ferenc beszédére reagálva mondta azt, hogy a miniszterelnöknek nem  kellene összemosnia az ellenzéki pártokat. A parlamenti ellenzék nem  egységes, van egy anarchista magatartású és van egy európai  értelemben vett, cselekvő ellenzék - jelentette ki.

Dávid Ibolya a 2010-es választásokról szólva elmondta: az MDF  nem kíván sem Gyurcsány Ferenccel, sem Orbán Viktorral koalíciót  kötni, hiszen, mint kiemelte, pártja nem kívánja e két személyt a  hatalomba segíteni.
Hangsúlyozta azt is: 2009 közepéig az MDF a programjaival és a  választókkal akar foglalkozni, és nem azzal, hogy kivel mit szeretne  kötni.

Kérdésre válaszolva elmondta, az MDF középosztályt érintő  tizenhárom pontjában szerepel: pártja azt javasolja, hogy a munkát,  a jövedelmet terhelő adózásról át kellene térni a fogyasztási, illetve a vagyoni típusú adózásra.

(MTI)

Dávid Ibolya
Dávid Ibolya
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.