Fidesz: Demcsák ne legyen kormányszóvivő!

A Fidesz nagyon határozottan azt javasolja Gyurcsány Ferencnek, hogy ne nevezze ki kormányszóvivőnek Demcsák Zsuzsát - jelentette be Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Gál J. Zoltán szerint nem a "radikális ellenzék" állásfoglalása alapján hoz személyi döntéseket a kormány.

 

"Nagyon határozottan azt javasoljuk Gyurcsány Ferencnek és az őt támogató politikusoknak, hogy vonják vissza ezt a személyi döntésüket, módosítsák a kormányszóvivő személyét" - mondta a politikus.

Pokorni Zoltán szerint a szóvivő kinevezése ártana a kormány, a közigazgatás és a politikai osztály tekintélyének, de Magyarország egészének tekintélyét is rombolhatja ez a személyi döntés.

A Fidesz alelnöke egyrészt a leendő kormányszóvivő szerinte érzéketlenségről tanúskodó blog-bejegyezéseit kifogásolta, amelyek - folytatta - sértik az emberek többségét, főként a szegény családokat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a blogban megfogalmazottakat a kisebbik kormánypárt, az SZDSZ egyik politikusa is vállalhatatlannak nevezte.

Az ellenzéki politikus emellett azt is kifogásolhatónak tartotta, hogy  - mint mondta -  Demcsák Zsuzsa "férje egy maffiabűncselekménnyel gyanúsított személy üzlettársa volt", és több cégtársát előzetes letartóztatásba helyezték, többek között két gyilkosság megrendeléséért, valamint bűnszervezet vezetésének gyanúja miatt. Hozzátette: a leendő kormányszóvivőnek van szerencsejátékkal és sportfogadással kapcsolatos vállalkozása.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: ez nem az a kép, amit a közhivatalt viselő emberekről, a kormányról és Magyarországról sugározni kell.  

A politikus szerint ugyanakkor mindez nem Demcsák Zsuzsa problémája, hanem azé, aki kinevezi őt, ilyen értelemben tehát a miniszterelnökről ad képet, Gyurcsány Ferenc értékválasztását tükrözi.

Úgy vélte: a szóvivő személyének kiválasztása arról árulkodik, hogy Gyurcsány Ferenc a politikát bulvárműfajként, a szórakoztató iparág egyik eszközeként szemléli, holott felelős kormányzásra lenne szükség és nem "média csomagolóiparra".

"Kétségtelenül szemrevaló szóvivőt választott, de ezekből a pontokból is látszik, hogy pusztán ez a csomagolástechnika volt számára fontos. (...) Magyarország ennél azért még most is jobban áll, és többet érdemel, sem hogy ilyen módon irányítsák a kormányát, ilyen módon válasszák ki az emberekkel a legintenzívebb és a legtöbb kapcsolatot tartó munkatársát, a kormány szóvivőjét" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Pokorni Zoltán leszögezte: a Fidesz véleménye nem Demcsák Zsuzsa újságíróra, háziasszonyra vagy kismamára vonatkozik, mert ebben a minőségében azt csinál, amit akar, arról ír, amiről akar és azzal barátkozik, akivel akar, hanem a magyar kormány szóvivőjére.

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: "a kormánynak egyetlen olyan tagja sincs, amely a radikális ellenzék állásfoglalásai alapján hozna személyzeti döntéseket".

Demcsák Zsuzsa úgynevezett C-típusú átvilágítására kétszer harminc nap áll rendelkezésre, a vizsgálat törvényes határidőn belül el fog készülni, és "ennek alapján lehet majd döntést hozni" - mondta az államtitkár a kormányszóvivői tájékoztatón.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.