Hetedik alkalommal adták át a Radnóti Miklós antirasszista díjat

Szili Katalin szerint nincs helye közömbösségnek a rasszizmus, a gyűlöletbeszéd, a kirekesztés tekintetében: mindennapi feladat az embertelenséggel szembeni küzdelem. Az Országgyűlés elnöke erről a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) által alapított Radnóti Miklós díj átadásán beszélt kedden az Országházban.


Szili Katalin, aki maga is a szövetség tagja, úgy fogalmazott: büszkének kell lennünk azokra, aki annak idején szembeszálltak az ordas eszmékkel, a késői utókor feladata pedig az, hogy küzdjön a történelem meghamisítói ellen, hogy a következő nemzedékeket ne téveszthessék meg hazugságok.

A Radnóti-díjat az idén Bitó László orvos-közíró, Bödő László, a MEASZ Baranya megyei elnöke, Debreczeni József közíró, Juszt László újságíró, Kosáry Domokos akadémikus, Markó Iván táncművész, Nyers Rezső, az MSZP alapító elnöke, Róbert László újságíró, Sándor József, a MEASZ csepeli elnöke, Schweitzer József nyugalmazott főrabbi, Szikra Sándor, a MEASZ Fegyveres Ellenállók Tagozatának elnökhelyettese, valamint két szervezet: a Budapesti Vándor Kórus és a Szociális Testvérek Társasága vehette át.

A 2001-ben alapított Radnóti-díjat olyan emberek, szervezetek kaphatják, akik eredményesen küzdenek a hátrányos megkülönböztetés ellen. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.