Hatáskörökön tört ki koalíciós vita a városházán

Koalíciós feszültséghez vezetett a fővárosban, hogy Horváth Csaba (MSZP) humánpolitikai főpolgármester-helyettes nem kapta meg Demszky Gábortól a korábban megígért összes hatáskört; a közművelődési intézmények felügyeletét ugyanis a főpolgármester az SZDSZ-es várospolitikusoknak hagyná meg - írja az MTI. A távirati iroda szerint Horváth a múlt héten éppen ezért alá sem írta a főpolgármester által neki átadott hatásköri jegyzéket

Vita van Hagyó Miklós (MSZP) városüzemeltetési főpolgármester-helyettes hatáskörei miatt is; egyes feladatköreit ugyanis csak Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) gazdasági főpolgármester-helyettessel megosztva gyakorolhatná.

Danielisz Béla, a fővárosi MSZP-frakció helyettes vezetője a vitatott ügyekről részleteket nem közölt, azt azonban hangsúlyozta, hogy a szocialisták ragaszkodnak a koalíciós szerződésben rögzített főpolgármester-helyettesi hatáskörökhöz. Ezeket ugyanis Demszky Gábor a koalíciós egyeztetőtanács döntése nélkül nem vehetné el MSZP-s helyetteseitől.

Ugyancsak feszültséget okoz az MTI szerint, hogy a korábban megválasztott nyolc tanácsnok közül csak a három szabad demokrata rendelkezik megfelelő munkafeltételekkel és infrastruktúrával, az öt szocialista tisztségviselő még megfelelő elhelyezést sem kapott a Főpolgármesteri Hivatalban.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.