Egységbe nem forrtak

Szabad a pálya, de kevés a versenyző - a kordontalanított Kossuth teret úgy 300-400 tüntető pettyezi kedd este, ők viszont kitartanak, dacolva a hideggel: fűti őket a hit és az erkölcs.

 

 

 

Pontosabban a megújuló erkölcs, hisz Zámbó atya már sokadszor hirdeti meg az erkölcsi megújulás forradalmát - most éppen egy német rendszámú gépkocsiról. Ekrem Kemál György mellette parkírozó "Zsigája" - rajta "Gyilkosok, mikor bűnhődtök?" felirat - talán nem bírná el a másik autóra ácsolt alkalmi színpadot és hangosítást.

Igaz, a sötét színű, a Gonda László nevével fémjelzett Magyar Nemzeti Bizottság 2006-féle járművet is a tengelytörés fenyegeti, amikor a tetején hirtelen négyfős lesz a "népsűrűség". Ugyanis váratlanul hívatlan, fiatal nemzeti erő pattan a pódiumra, s megpróbálja elragadni Zámbó atya mikrofonját. Végül Gonda és csapata tereli le az ünneprontót. Zámbó atya pedig indokol: azért, mert "egyrészt italoztál, másrészt csúnyán beszélsz".

A trágárság azonban csak az atyát zavarja, a pódium mögött fröcsög a nemzeti vezérkar - mind a kettő, hisz a forradalmi és a nemzeti bizottmány feszül egymásnak.

- Leba...m úgy - emberkedik riválisával az egyik vezetőségi tag.

- Azért jöttél, hogy bomlasszál, te szarházi - riposztozik a megszólított "elvi bajtárs".

A szitoközönből nehéz kihámozni, hogy ki itt a forradalmi és ki a nemzeti bizottmány. Megosztottságuk híveik között is tetten érhető. - Ez a Gonda lepaktált a szocikkal - morognak itt-ott. Azért akadnak örömködő idealisták is, egy bácsi homevideót készít a család forradalmi archívumába. - Újra itt vagyunk, újra itt a nagy csapat - ujjong Surda-kalapja alól egy Einstein-frizurás figura.

Újabb kezdet, kisebb döccenõkkel
Újabb kezdet, kisebb döccenõkkel
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.