Megszökött egy rab Pécsett

Szombaton délelőtt megszökött egy előzetes letartóztatásban lévő, 21 éves férfi a pécsi börtönből. A rablás, csalás és testi sértés bűncselekményével gyanúsított férfit egy olyan iroda takarítására vezényelték őrei, aminek ablakán nem volt rács. A fogva tartott ezt használta ki: amikor őrei nem figyeltek rá, az első emeleti ablakból ráugrott az egyik szomszédos épület lapos tetejére, és onnan kijutott az utcára. Ezt követően a pécsi börtön és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nagy erőket mozgósított a szökevény keresésére, ám ez egyelőre eredménytelen marad. Minderről Biczó László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának helyettese tájékoztatta tudósítónkat.

Biczó László elmondta azt is, hogy a szökést - az eddigi vizsgálatok szerint - a börtön őreinek mulasztása tette lehetővé. Emiatt - várhatóan - a pécsi büntetés-végrehajtási intézet több őrét is felelősségre vonják majd.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy az immár körözött szökevény a diósviszlói (Baranya megye) Kócsi Szabolcs. A vékony testalkatú, 175 centi magas, fekete hajú férfi szökésekor sötét melegítőt és hawaii mintás inget viselt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.