Önvédők a Teve utcában

Száz-százötven tüntető békés zsidózással egybekötött rendőrterroristázással múlatta az időt szerda este, a Magyar Önvédelmi Mozgalom demonstrációján, a Teve utcai zsarupalota előtt.

A Lelkiismeret '88 és a Toroczkai László-féle Mi Magunk mozgalom és a Schuster Lóránt nevével fémjelzett Magyar Nemzeti Front támogatását élvező (bejelentett) rendezvényen még egy babakocsira is jutott az Árpád-sávos lobogókból.

Minimális rendőri jelenlét (mármint az utcán), maximális düh a tekintetekben - egyszóval, a megszokott kép fogadta a szemlélődőt, még Gergényi Péter rabruhája sem okozott különösebb meglepetést - hacsak nem a karton-hajtogató kisiparosok számára.

A happening egyik szónoka, Sárdi Barbara (amúgy énekesnő) a mozgalmat radikálisként, nem szélsőjobboldaliként, pláne nem antiszemitaként definiálta, majd ugyanazzal a levegővel a holokauszt mítoszáról, a zsidók fölismerhetőségéről kezdett beszélni. Nem nehéz, világosított föl a fiatal lány, mármint fölismerni a zsidókat a médiában, hiszen kilencven százalékos a többségük.

- Fujj, rohadt zsidók - kiáltotta boldogan egy  rajongója az amúgy hallgatag, morcos közönség soraiból.

- Ésszel kellett volna szavazni, birkák! - förmedt a tüntetőkre egy járókelő, majd a tekintetek láttán gyorsan hozzátette: a birkát a népre értette; majd mielőtt még hallhatta volna ugyanezen szónok már békülékenyebb hangnemű ajánlokázását ("fogadjatok köreinkbe minket is") gyorsan eltűnt a zászlóerdőben.

A Teve utcai tüntetésen lejátszották a Lelkiismeret ’88-as Budaházy György magnóüzenetét, ebben a körözött személy harcra szólította a nemzeti radikális fiatalokat.

Ezidáig nem volt rendőri intézkedés az ünnepi megemlékezésekkel, illetve demonstrációkkal összefüggésben, tájékoztazza a Népszabadságot a BRFK sajtóügyelete.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.