A hét műtárgya (5)

Mindenki csak rohan, rohan, és közben észre se veszi, micsoda kincsek hevernek itt parlagon. Valóságos csodák, amelyek nélkül Budapest nem volna Bukarest. Még szerencse, hogy mi éberen figyelünk, kezünkben állandóan ott az élesre töltött fotóapparát, és azonnal lövünk, ha kell: nem hagyjuk, hogy e kincsek fölött úgy ballagjon el az idő, hogy hírük-nyomuk se marad, nem tudnánk a fényes utókor csillogó kék szemébe nézni, ha nem örökítenénk meg a főváros méltatlanul elhanyagolt szépségeit. Íme az eheti.


Ez a műtárgy a lehető legjobb helyen, a Fővárosi Nagycirkusz előtt áll; balra az Állatkert, jobbra a Vidámpark, tehát bőven elég gyerek bóklászik itt ahhoz, hogy az alkotás elérje célját.

Mert mi is a cél?

Nos, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. elhatározta, hogy nagyszabású erősáram-népszerűsítő kampányt szervez óvodásoknak és általános iskolásoknak. Alig esik szó ugyanis mostanában az erősáramról, mondhatni, szinte agyon van hallgatva, ami igen fájó, hiszen tudvalévő, hogy az erősáram az ember legjobb barátja, erősáram nélkül nem lenne gyengeáram sem, tehát nem lenne élet, arról nem is beszélve, hogy milyen lenne az, ha zseblámpával kéne megvilágítani a Hungária körutat. Ugye azért ezt nem akarhatja senki?

A Budapesti elektromos Művek Nyrt. a kampány részeként felkért egy ismert alkotót, hogy művészi igénnyel, de játékos, a gyermekek számára is könnyen érthető formában igyekezze megjeleníteni az erősáramot a közterületeken úgy, hogy a művek körbejárhatók, megtapinthatók legyenek. Az alkotónak a célközönség miatt a kompozíciók térbeli elhelyezésére is erősen koncentrálnia, a térplasztikákat - mint ezt is például - tehát alacsonyan kellett elhelyeznie a már előre kijelölt villanyoszlopokon.

Mint látható, a művésznek minden szempontból sikerült megfelelni az elvárásnak, gratulálunk.

  

Erõsáram-népszerûsítõ oszlop
Erõsáram-népszerûsítõ oszlop
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.