Gusztos: bankrablók és terroristák módszerével zsarolnak a fideszesek

Bankrablók és terroristák túszejtési módszerét idézi ez az elfogadhatatlan zsarolás, melynek során önkormányzati vezetők - nyilvánvalóan központi pártutasításra - túszul ejtik és politikai élő pajzsként használják saját településük lakosságát. - írja Gusztos Péternek, az SZDSZ országgyűlési képviselője közleményényében.

A kórházrefom kapcsán Gusztos elmondta: "Európában számtalan példát láttunk arra, hogy a népszerűtlen, de szükséges reformok meghozatalában a parlamenti ellenzék részt vállal. Hozzáteszi a maga szakmai tudását, és ha a szükséges strukturális reformok beindításához és társadalmi elfogadtatásához az kell, osztozik az intézkedések által kiváltott népszerűtlenségben is.

Kórházreform-ügyben, ahogy minden más reform ügyében is, ennek az ellenkezőjét látjuk hazánkban. A maga helyén és logikájában jogosnak tűnő lakossági ellenállás szításán és meglovaglásán kívül az ellenzék vezető erejének nincs mit hozzátennie ehhez a kérdéshez. Minden politikai lépésük arra irányul, hogy a rövid távon népszerűtlen, de a rendszer egésze szempontjából égetően sürgős intézkedések meghozatalának felelőssége alól kihúzzák magukat. Pedig 2000-ben még hasonlóan többszintű ellátórendszert akartak, az átalakítás fontos elemének tartották a magánosítást - így szüntetve meg körülbelül 60 kórházat.

Mikola István is túl soknak tartotta az aktív ágyakat, és azok sürgős további csökkentését javasolta. Fideszes önkormányzati vezetők jelezték, hogy nem hajlandók aláírni az átalakított kórházi struktúra új finanszírozási szerződéseit. Annak ellenére fenyegetőznek ezzel, hogy törvény írja elő az általuk vezetett települési önkormányzatok területi ellátási kötelezettségét. Bankrablók és terroristák túszejtési módszerét idézi ez az elfogadhatatlan zsarolás, melynek során önkormányzati vezetők - nyilvánvalóan központi pártutasításra - túszul ejtik és politikai élő pajzsként használják saját településük lakosságát."
 (OS)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.