Eurovízió: Rúzsa Magdi angolul énekel

A helsinki Hartwall Arénában május 10-én rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál idei elődöntőjét, majd 12-én lesz a döntő. Az első napon 24 ország képviselője adja elő - a szabályok szerint először 2006. október 1-je után megjelent - dalát. A döntőbe a közönség szavazatai tíz versenyzőt juttatnak be. Mint ismeretes, Magyarországot a tavalyi Megasztár-versenyen győztes, Rúzsa Magdi képviseli majd.

- Csak február 24-én, a Fonogram-gála napján derült ki, hogy én indulhatok a versenyen - mondta tegnap az énekesnő. - Sok részvevőnek hónapok álltak rendelkezésére, nekem tíz napom volt, hogy eldöntsem, mit fogok előadni. Végül úgy határoztam, hogy a nemrégiben megjelent Ördögi Angyal című albumon megtalálható saját szerzeményemet énekelem el angolul.

A lemezen Aprócska Blues címet viselő számhoz Mózsik Imre írt angol szöveget. Az új cím Unsubstantial Blues. Szakemberek szerint olyan dalt választott, amelyben tudja csillogtatni énektudását, kieresztheti a hangját.

A dalfesztiválon, amelyet általában százmillió néző szokott figyelemmel kísérni, Magyarországot neves énekesek és együttesek képviselték. Többek között Szulák Andrea (1993), Delhusa Gjon (1996), a V.I.P. (1997), Charlie (1998) és a Nox (2005). A legjobb eredményt 1994-ben Bayer Friderika érte el: negyedik lett Kinek mondjam el vétkeimet című dalával.

Rúzsa Magdi szereplését nagy várakozás előzi meg, sokan úgy érzik, ő lehet az első magyar győztes a vetélkedőn.

- Ahogy én tudom, máshonnan nem neveztek a Megasztárhoz hasonló tévés vetélkedőn feltűnt énekest - mondta lapunknak. - Végigböngésztem a különféle országok eurovíziós honlapját, hogy tudjam, kik lesznek az ellenfelek. Nagyon tetszett például a holland Edsilia Rombley klipje.

Elsőként azt nézte meg, ki indul Szerbiából és Horvátországból.

- Marija Serifovic, a szerb lány erős ellenfél lesz - mondja. - De az igazi meglepetés akkor ért, amikor láttam, hogy Horvátországot a nagy rocksztár, Dado Topics képviseli majd. Gyerekkoromban odavoltam érte, számtalanszor hallgattam az ő koncertjeit!

Rúzsa Magdit Helsinkiben megszokott zenekara kíséri majd. Závodi Gábor (billentyű), Jamie Winchester (gitár), Kovács Barnabás (basszus) és Hoffer Péter (dob).

Az Aprócska Blues angolul szól majd
Az Aprócska Blues angolul szól majd
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.