Nógrádban kavar Várhegyi Attila

A szocialisták szerint a Fidesz kiüresedett pártkasszáját akarják feltölteni azokkal a médiaszerződésekkel, amelyet a fideszes vezetésű Nógrád megyei önkormányzat is megkötött a Várhegyi Attila által vezetett Presztízs Média Reklámügynökség Kft.-vel. Erről az MSZP megyei ügyvezető alelnöke beszélt sajtótájékoztatón hétfőn.

A megyei közgyűlés fideszes elnöke, a szocialisták állítására reagálva, az MTI-nek elmondta: a közgyűlés döntött a szerződésről, amely nemcsak kommunikációt, hanem professzionális megyemarketinget tartalmaz, amit pénz nélkül nem lehet megvalósítani.

A nógrádi önkormányzat elnöke valamennyi polgármestert megkeresett egy levéllel; a helyi sajtóorgánumok, megjelenési lehetőségek feltérképezésével egy megyei média adatbázist próbálnak kidolgozni, amelynek hátterében egy sokmillió forintos, az önkormányzat és a Presztízs Média Reklámügynökség Kft. közötti szerződés áll - mondta Huszár Máté.

A kft. ügyvezető igazgatója Várhegyi Attila egykori fideszes országgyűlési képviselő, akit a bíróság néhány éve felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - tette hozzá. Huszár Máté kitért rá: hasonló szerződést kötött a kft.-vel az ugyancsak fideszes többségű balassagyarmati önkormányzat is Nógrád megyében a kommunikációs stratégia kialakítására.

Az alelnök úgy fogalmazott: felmerül a kérdés, vajon a Fidesz kiüresedett pártkasszáját akarják-e feltölteni ezekkel a megállapodásokkal. Hozzátette: aggasztó a szerződés azért is, mert a fideszes megyei vezetés az eddigiekhez képest háromszor nagyobb összeget költ kommunikációs célokra, "s ad megbízást Fidesz-közeli cégeknek", miközben minden önkormányzati intézmény 10 százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodik, a megye sok száz millió forintos hiánnyal küzd, 160 embert bocsát el az intézményekből.

Az alelnök elmondta, a szerződés tartalma szerint a kft. szaktanácsadást végez kommunikációs kérdésekben, elkészíti a megye hosszú távú általános marketing stratégiai tervét, kidolgozza a megye belső és külső kommunikációs rendszerét.

Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke az elmondottakra reagálva, közölte: Nógrád megye marketing- és kommunikációs stratégiájának elkészítésére kötöttek szerződést, a több hónapos munka legalább négy évet alapoz meg, és készül végre egy professzionális anyag. Tizenöt millió forintot nevesítettek erre a költségvetésben, és igyekeznek feltárni a külső pénzügyi forrásokat is - tette hozzá.

Becsó Zsolt úgy fogalmazott: látnunk kell, milyen kínálattal rendelkezünk, és arra milyen kereslet van. Számos irodalmi, képző- és népművészeti, hagyományőrző projektet készítenek elő, dolgoznak például a "Nógrádi ízek, specifikus termékek" programján, és ez mind kutatást feltételez - mondta.

"A végeredmény pedig az lesz, hogy Nógrád megyét értékként tudjuk kezelni, és ennek megvalósításában a szocialista képviselőkre is számítunk" - tette hozzá. Kitért rá: annak felmérése, hogy a helyi önkormányzatok milyen eszközökkel rendelkeznek, a megyei önkormányzat marketingstratégiájába illeszkedik. Becsó Zsolt rámutatott: a határozati javaslat tárgyalásakor az MSZP képviselői mindössze az elkülönített összeg nagyságát sokallták.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.