Nem zárják be a Vörösmartyt

Nem zárják be a VI. kerületében a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát, az intézménybe költözik ugyanakkor a Lovag utcai iskola - közölte Rabin László alpolgármester.

Rabin László elmondta, hogy a vonatkozó előterjesztésről a kerületi önkormányzat március 22-én hozza meg döntését. A testületi döntéshez szükséges szakértői véleményeket már készíti az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont.

Így a Vörösmarty általános iskola továbbra is a jelenlegi helyén maradhat, s az átköltöztetéssel az eddigi feltöltetlen helyeket is feltöltik. Rabin László eltúlzottnak tartotta a Vörösmarty igazgatójának aggodalmát, hogy túl sokan lesznek majd, és nem fognak elférni a gyerek.

Az átszervezés szakmailag megvalósítható - mondta az alpolgármester.

A Vörösmarty tervezett bezárása miatt februárban már többször is demonstráltak a szülők, diákok és pedagógusok. Az iskolában péntek délutántól 24 órán keresztül Vörösmarty-verseket olvasnak fel tiltakozásul az átszervezés miatt.

Az intézménybe jelenleg 268 tanuló jár, az iskolát az a Skót Misszió alapította, amely  százötven éve van Magyarországon. Az országban csak a Vörösmarty iskola épületében található a Skót Egyház református kápolnája. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.