Kuncze: most van a viták ideje a szabad demokratáknál

A viták nem vezethetnek a párt megosztottságához - közölte az SZDSZ elnöke a párt országos tanácsa (ot) ülését követő sajtótájékoztatón szombaton.

"Mi természetesnek tekintjük (...) a vitát a felek között, hiszen ha egyszer kampány van, ott a különbségeknek és a véleménykülönbségeknek is ilyen módon ki kell derülniük" - jelentette ki Kuncze Gábor a párt tisztújító küldöttgyűlése előtti utolsó ot-ülést követően.  Hangsúlyozta: ez nem vezethet a párt megosztottságához, éppen ellenkezőleg, az ülésen mindkét jelölt azt hangsúlyozta, hogy ez most a viták ideje, az elnökválasztás után pedig az együttműködés ideje jön el. Kuncze Gábor véleménye szerint az SZDSZ ebből az elnökválasztási kampányból megerősödve fog kikerülni.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem tulajdonítanak jelentőséget a Fodor Gábor és Kóka János támogatottságáról szóló közvélemény-kutatásoknak, mert nem azok szavaznak majd a küldöttgyűlésen, akiknek a véleményét kikérték. A pártelnök közölte: 830 küldött vesz részt a március 30-31-i küldöttgyűlésen, ahol az első napon az alapszabály-módosításról, másnap pedig az elnök, az ügyvivők és 20 országos tanácsi tag személyéről döntenek.  

Az MTI kérdésére elmondta:az alapszabály-módosítás keretében döntenek a választókerületi rendszerre való szervezeti átállásról, azonban a főváros esetében speciális szabályokat kell majd alkotni, mert egy-egy kerületben több választókerület is van, és így egy-egy kerületi csoporton belül több választókerületi elnök is lenne. Kuncze Gábor beszámolt arról is, hogy az országos tanács megvitatta a Fidesz népszavazási kezdeményezésének ügyét is. Ha lesz népszavazás az SZDSZ amellett fog kampányolni, hogy megvédje a reformokat - jelentette ki.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.