Tizenegy életet követeltek a magyar utak szombaton

Öten meghaltak a 4-es főúton Debrecen és Nyíregyháza között egy kisteherautóban, amikor az összeütközött egy pótkocsis teherautó elszabadult vontatmányával - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel. További négy balesetben hatan vesztették életüket.

A nyergesvontató pénteken késő este Debrecen irányába haladt, mikor a hajdúvidi elágazásnál eddig ismeretlen okból elszabadult a farönköket szállító vontatmánya. A pótkocsi átsodródott a szembejövő sávba, ahol egy kisteherautó rohant bele - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

A kisteherautóban ülő sofőr és négy utas életét vesztette, a nyergesvontató vezetője sértetlen maradt. Ezzel azonban a szerencsétlenség még nem ért véget, ugyanis a pótkocsiról lezuhant és az úttesten szétgurult farönkökbe a baleset után nem sokkal belerohant egy román személygépkocsi, melynek vezetője súlyosan megsérült. A forgalom csak a szombat reggeli órákra vált zavartalanná. Jelenleg azt vizsgálják, hogy miként szakadhatott le a pótkocsi a teherautóról, és ki lehet ezért a felelős.

Halálra gázoltak egy kerékpárost Szabolcsban

Halálra gázoltak egy kerékpárost Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szombat este - közölte a rendőrség az MTI-vel. A középkorú férfit Mátészalka és Kocsord között ütötte el egy személygépkocsi, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - mondta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Fülöp Gergely főhadnagy hozzátette: a baleset körülményeinek tisztázását a rendőrség megkezdte.

Ketten meghaltak az M3-ason

Két román állampolgár meghalt, amikor autójukkal lesodródtak az útról szombaton hajnalban az M3-as autópályán - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség. Az osztrák rendszámú gépkocsi a sztráda 94-es kilométerszelvényénél, a Miskolc felé tartó sávban zuhant az út menti árokba. Az autót vezető 20 éves lány és a mellette ülő 26 éves férfi a helyszínen meghalt - közölte Gálik Viktória, az Autópálya-rendőrség sajtószóvivője.

A hátsó ülésen utazó, szintén román állampolgárságú 16 éves fiú könnyebben sérült meg. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Halálos baleset Baranya megyében

Egy ember életét vesztette, amikor felborult egy teherautó szombaton hajnalban a Baranya megyei Páprád külterületén - közölte a rendőrség az MTI-vel. A vizes úton egy teherautó megcsúszott, áttért a menetirány szerint bal oldalra, majd az út melletti füves területen felborult - mondta el Bális Eszter, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense.

A teherautót egy 46 éves dabasi férfi vezetette, utasa, egy 67 éves dabasi nő a helyszínen életét vesztette a balesetben. A sajtóreferens tájékoztatása szerint a férfi ellen a siklósi rendőrkapitányság halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított eljárást.

Két fiatal vesztette életét Solton

A szombaton hajnali két órakor Solt belterületén árokba szaladt egy személygépkocsi, melynek vezetőjét, egy 20 éves fiatalembert a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították, míg két utasát már csak holtan tudták kiemelni az összetört autóból a tűzoltók - közölte a távirati irodával szombaton hajnalban a katasztrófavédelem.

A tűzoltók egy fiatal nő és egy fiatal férfi holttestét emelték ki a az autóból - mondta  a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Csík Zoltán hadnagy hozzátette: a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.