Egészségügyi klaszter alakult Miskolcon

A több intézmény összefogását a forráshiánnyal indokolják, és abban reménykednek, hogy optimális nagyságú tömörülést sikerült létrehozni a szakmai és a gazdasági célok elérése érdekében.

Egészségfejlesztő, szervező társulás, klaszter alakult Miskolcon több kórház, rendelőintézet, felsőoktatási intézmény és kutatási közalapítvány részvételével.

 

Ez az egészségügyi összefogás azért valósult meg, mert egyedül egy-egy rendelőintézet, vagy akár kórház nem tudja megoldani problémáit, és miután pénzügyi forrásokhoz egyedül, nemzeti szinten nagyon nehéz hozzájutni, egy optimális nagyságú tömörülést kellett létrehozni a szakmai és a gazdasági célok elérése érdekében - mondta Török Pál, a tiszaújvárosi rendelőintézet vezetője.

Az egészségügy jószerivel az egész világon kihívásokkal küzd az orvosilag lehetséges és a gazdaságilag megengedhető, finanszírozható szűk mezsgyén, ennek egyik biztosan felvállalható útja az egészségipari klaszter létrehozása - hangoztatta Szűcs Erika Miskolc alpolgármestere, hozzátéve: az együttműködésben, együttgondolkodásban megkerülhetetlen szerepe van a klasszikus orvosi teendőkön túl az oktatásnak, és a kutatás-fejlesztésnek.

A konzorciumban a miskolci Semmelweis Kórház, a Diósgyőri Kórház, a Miskolci Egyetem, a Bay Zoltán (Baylogi)Alkalmazott Kutatási Közalapítvány logisztikai és gyártástechnikai intézete, a mezőkövesdi és a tiszaújvárosi rendelőintézet, a mezőcsáti egészségügyi központ, valamint a miskolci háziorvosok egyesülete lépett be.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.