Álellenőr riogatja a cégeket

Az OMMF Közép-magyarországi Munkavédelmi Felügyelőségéhez, illetve az OMMF központjához olyan bejelentések érkeztek, amelyek szerint álfelügyelő végez munkavédelmi ellenőrzéseket. A fiatalember Máté Attila néven mutatkozott be. Eddig beérkezett információink szerint két esetben próbált munkavédelmi ellenőrzést tartani, illetve az egyik helyen bírságolással, valamint a helyiség azonnali hatályú bezáratásával fenyegetőzött.

A bejelentések szerint az álennőr Máté Attila 000555 sorszámú, szürke színű igazolvánnyal próbálta igazolni magát. Az OMMF nyilvántartásában Máté Attila nevű felügyelő nem szerepel, ilyen sorszámú igazolványt nem bocsátott ki a hatóság. Az OMMF ezért felhívja a vállalkozások figyelmét arra, hogy Máté Attila “álfelügyelőként” próbál jogszerűtlenül munkavédelmi ellenőrzéseket lefolytatni, és a munkáltatókat megbírságolni, vagy egyéb módon anyagi előnyhöz jutni.

A felügyelet felhívja a munkáltatók figyelmét, hogy az ellenőrzések alkalmával kérjék el a felügyelők igazolványát. Az igazolvány kártyaalapú, vízjeles, a felügyelő fényképével és az OMMF logójával ellátott. Az igazolványszám a kártya jobb alsó sarkában látható. A kártya hátoldalán azok a jogszabályi hivatkozások találhatóak, melyek feljogosítják a felügyelőt a hatósági ellenőrzés elvégzésére. Az OMMF mindkét ismert esetben feljelentéssel élt az illetékes rendőrkapitányságon.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.