24 órás tiltakozás Vörösmarty-versekkel

A szervezők szerint azért nem szabad bezárni a Vörösmarty Mihály  Általános Iskolát, mert az hátrányos helyzetű, és a sajátos nevelési igényű - beszédfogyatékos - gyermekek oktatását, nevelését vállalja fel.


Huszonnégy órás versolvasással tiltakoznak pénteken a VI.kerületi Vörösmarty  Mihály Általános Iskola önállóságának tervezett megszüntetése ellen. A délután három órakor kezdődő demonstrációval kulturális rendezvényen szeretnék az iskola névadójának a versein keresztül  felhívni magukra a figyelmet, s nem az utcán kívánnak tüntetni.

A rendezvény alapötletét az iskola alapításának 100. születésnapjára tartogatták, de kétségessé vált, hogy lesz-e még lehetőségük akkor a megvalósítására. A diákok, tanárok, szülők - és a többi meghívott, vagy épp csak  betérő vendég - egy egész napon át olvassák, szavalják Vörösmarty  Mihály vereseit. Ismert művészeket, a helyi döntéshozókat is meghívtak a rendezvényre. A megnyitón a Vörösmarty család egyik  tagja és az iskola igazgatója Takács Orsolya mond beszédet.

A szervezők szerint azért nem szabad bezárni a Vörösmartyt, mert az hátrányos helyzetű, és sajátos nevelési igényű - beszédfogyatékos - gyermekek oktatását, nevelését vállalja fel.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.