Újabb fegyvereket találtak szélsőséges csoportoknál

Hat vidéki helyszínen találtak fegyvereket, számszeríjjat, Molotov-koktél készítéséhez szükséges anyagokat és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközöket annak a nyomozásnak a kapcsán, amelyet egy hetekkel ezelőtt az interneten megjelenő fenyegető videofelvétel miatt rendeltek el - jelentette be Jármy Tibor, a BRFK szóvivője szerdán Budapesten

Hat vidéki helyszínen találtak fegyvereket, számszeríjjat, Molotov-koktél  készítéséhez szükséges anyagokat és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközöket annak a nyomozásnak a kapcsán, amelyet egy, az interneten  hetekkel ezelőtt megjelent fenyegető videofelvétel miatt rendeltek  el - jelentette be Jármy Tibor, a BRFK szóvivője szerdán Budapesten.

A szóvivő arról nem beszélt, hogy a nyomozásnak hány új gyanúsítottja van, csak annyit közölt: több embert hallgattak ki, többféle minőségben. Arról sem szólt, hogy a lefoglalt eszközökkel azok tulajdonosai mit akartak tenni.

Jármy Tibor emlékeztetett: néhány hete az egyik internetes  portálon megjelent egy videofelvétel, amelyen két ember volt látható. Egyikük arról beszélt, hogy "számszeríjját elővéve három rendőrt is átlő", másikuk pedig arról, hogy vannak félautomata és  más fegyvereik.

A rendőrség visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel megalapozott gyanúja miatt indított akkor nyomozást, a felvételen szereplő két  férfit elfogták. F. Zsolt 38 éves vecsési lakos és B. Tibor 26 éves hajléktalan tartózkodási helyeiken lőfegyvert, lőszert nem találtak a rendőrök.

Jármy Tibor elmondta: az ügy nyomozása során további embereknél, összesen hat helyszínen tartottak vidéken házkutatást, amelynek során fegyvereket, számszeríjjat, Molotov-koktél készítéséhez szükséges anyagokat és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközöket  találtak.

Közölte: a lefoglalt eszközök szakértői vizsgálata folyamatban  van, de feltehetően nem éles lőfegyverekről van szó. Mint mondta, a szakértői vizsgálat és a további nyomozati cselekmények eredményétől függően kerülhet sor arra, hogy további személyek ellen nyomozást  indítson a rendőrség.

A Magyar Televízió kedd esti értesülésére, miszerint a rendőrség  öt férfi ellen büntetőeljárást indított, mert a gyanú szerint rendőröket és állami intézményeket akartak megtámadni március 15-én, Jármy Tibor nem kívánt reagálni. Csak annyit közölt: az információk  nem a rendőrség hivatalos álláspontját tükrözik.

Jármy Tibor szerint a rendőrségnek további mondanivalója nincs a  nyomozás jelenlegi szakaszában.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.