Levél Schmittnek

Nyílt levélben fordult Schmitt Pálhoz és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagjaihoz Körösfői László, a röplabda-szövetség elnökhelyettese, mivel úgy véli, a Fővárosi Bíróság február 7-i döntését "sokan félremagyarázzák".

(Amint az köztudomású: az első fokon eljáró testület megsemmisítette a MOB tavaly szeptemberi rendkívüli közgyűlésének azon határozatát, amely 69:69-es szavazataránnyal - három tartózkodás mellett - megerősítette Schmittet elnöki tisztségében.)

"Benyújtott keresetem indoka az volt, hogy megítélésem szerint a MOB súlyos eljárásjogi hibát követett el, ugyanis teljesen figyelmen kívül hagyta az alapszabály 17. § 1. pontját, mely kimondja, hogy szavazategyenlőség esetén a szavazást a vita folytatása után egy alkalommal meg kell ismételni - írja. - Álláspontom szerint önnek sem lehet közömbös, hogy a MOB legitim módon járjon el, így sajnálatos, hogy sem a vita folytatása, sem a szavazás megismétlése nem történt meg, tehát a MOB nem tartotta be saját alapszabályát."

Körösfői Schmitt személye kapcsán leszögezi: "Én önt jelenleg a MOB legitim elnökének tartom, és ha elolvassa a bírósági keresetet, tapasztalni fogja, hogy az nem személyes támadás a MOB elnökével szemben, hanem azt az elvi álláspontomat jelzi, mely szerint megengedhetetlen számomra: egy ilyen tekintélyes szervezet bármilyen fontos vagy kevésbé fontos kérdésben letévedjen a legalitás útjáról. Kérem, szólítsa fel azokat, akik ezt az ügyet politikai támadásként kezelik, hogy együtt ügyeljünk a MOB jogszerű működésére, tekintélyének megóvására!"

A múlt héten beszámoltunk arról is, hogy Markovits László, a Vasas SC elnöke, az olimpiai bizottság vezetőségi tagja úgy nyilatkozott: a MOB elnökségének foglalkoznia kell az esettel. "Van egy ügy a MOB működésével kapcsolatban, tehát nem tehetünk úgy, mintha nem lenne" - jelentette ki.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.