Dávid Ibolya türelmesen vár Orbánra, a sztárra

Bizonytalan, hogy lesz-e Dávid Ibolya-Orbán Viktor találkozó tavasszal, úgy tűnik ugyanis, hogy a Fidesz elnöke "időhúzásra játszik", s nem sieti el a konzultációt a demokrata fórum parlamenti frakciójával a középosztály helyzetéről. Emlékezetes, hogy az MDF-frakció január végén már folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel megbeszélést a középosztály 10+3 pontjáról, és Dávid Ibolya épp e találkozó napján közölte: a Fidesz elnökével is hasonló párbeszédre készülnek.

Fideszes politikusok akkor azt valószínűsítették, hogy "Orbán Viktor ilyen hosszú mosolyszünet után" nem fog együtt szerepelni a nyilvánosság előtt Dávid Ibolyával. Az MDF elnökének "bűnlajstromán" szerepel ugyanis a fideszesek szerint, hogy a tavalyi parlamenti választások két fordulója között "kőbe véste": Orbán Viktorral nem hajlandó együttműködni. Dávid Ibolya viszont a Népszabadságban közölt Miért találkozunk Orbán Viktorral? című írásában éppen arra figyelmeztet: a középosztály válságos helyzete azonnali intézkedéseket követel, "s ez a válság minden korábbi konfliktust és sérelem emlékét felül kell hogy írja". Arról az MDF és a Fidesz részéről már megegyeztek, hogy előzetesen szakértői szinten tárgyalnak; de a Fidesz részéről kijelölt egyik szakértő már tudatta, hogy neki csak március második felében jut erre ideje.

- Az MDF-frakció január végén javasolt találkozót Orbán Viktornak, de úgy tűnik, a Fidesz elnöke az időt húzza. A Fidesz szakértői ugyanis március közepére javasolták az első tárgyalásokat szakértői szinten, holott több olyan pont is van - az örökösödési illeték eltörlése, a Tiszta Kezek Hivatalának felállítása, a kamatadó -, amellyel a Fidesz egyetért - nyilatkozta lapunknak tegnap Dávid Ibolya, hozzátéve: "Ha azt kívánja a Fidesz pártelnöke, akár eljátszszuk neki a sztárra türelmesen váró közönség szerepét is". - Remélem, nem azért késik Orbán Viktor a színpadról és küldi ki az előzenekarokat játszani, mert nincs válasza a középosztály problémáira - tette hozzá az MDF elnöke.

Dávid Ibolya
Dávid Ibolya
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.