Bekamerázzák a Belvárost

Tizenkilenc kamera figyeli és rögzíti a Belvárosban a március 15-i eseményeket - jelentette be tegnap Rogán Antal (Fidesz), a kerület polgármestere a berendezések próbaüzemének kapcsán az V. kerületi rendőrkapitányságon.

A polgármesteri bejelentés ellenére a projektnek semmi köze nincs az ünnephez, már régóta tervezi az önkormányzat, mert a Belvárosban eddig mindössze négy elavult, egy ideje nem is működő térfigyelő "vigyázott" a rendre. A most felszerelt kamerák többségét a Petőfi-szobornál, a Kossuth Lajos utcában és az Astoria térségében telepítették, s az "elérhető legkorszerűbb technológiának" köszönhetően éjszaka is kiváló képsorokat lehet velük rögzíteni - jelentette ki Rogán.

A rendszer kiépítése 60 millió forintba került, de a kerület fizeti a monitort figyelő négy rendőr bérét is. A kamerákat csak a rendőrség működtetheti, az erről szóló szerződés részleteit a holnapi testületi ülésen tárgyalják. Az önkormányzat az év végéig további huszonegy "elektronikus szem" elhelyezését tervezi.

A kamerák által készített felvételeket három napig megőrzik, és csak azokat a képsorokat nem törlik, amelyeken bűncselekményre utaló adatokat rögzítettek. Az ünnepi várható eseményekkel kapcsolatban Rogán kijelentette, a berendezések segítségével tisztázhatják az október 23-i eseményekhez hasonló vitás helyzeteket.

A polgármester kitért arra is, hogy az önkormányzat március 14-én a belvárosi utcákból, az ünnepségek helyszíneiről elszállítja az addig fel nem használt építőanyagokat, utcaköveket.(N. H. E.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.