Totális ellenőrzéssel a bliccelők ellen

Lezárják a metró és a HÉV bejáratait holnaptól a BKV-ellenőrök, hogy a bliccelőket fülön csíphessék - tudtuk meg Regőczy Miklóstól, a cég kommunikációs igazgatójától. Hasonló akciók tavaly is voltak, akkor ez naponta nyolcmillió forint pluszbevételt hozott a társaságnak, a kordont látva hosszú sorok kígyóztak a pénztárak előtt.

A mintegy 450 ellenőr jelenléte azonban mostantól megszokott látvány lesz, ám azt, hogy hol, mikor és mennyi felügyel majd, egyelőre nem lehet pontosan tudni. A BKV-nál ugyanis naponta, hetente értékelik majd az eredményeket, és azoktól teszik függővé a további intézkedéseket.

A szigorítást elsősorban a fizető utasok érdekében állandósítja a cég, s az intézkedéstől azt remélik, jelentősen csökken a bliccelők száma. Becslések szerint majdnem minden harmadik BKV-utas nem fizet a szolgáltatásért, s ezzel évente mintegy 10 milliárd forint kárt okoznak a cégnek.

Regőczy azt is elmondta, hogy ha az akció sikeres lesz, akkor elképzelhető, hogy még több ellenőrt vetnek be. Ehhez viszont újakat kell majd felvenni, alkalmazásuk költségét a pluszbevételből kívánja biztosítani a cég. A kommunikációs igazgató leszögezte, ezúttal nem alkalmi akcióról, hanem állandó szigorról van szó, hogy az utasok közül egyre többen szokják meg és fogadják el a tényt: az utazásért fizetni kell. Aki erre nem hajlandó, az nem veheti igénybe a BKV szolgáltatását.

Az intézkedés már része annak az úgynevezett utasbarát módszernek, amelynek kidolgozására száz napot adott az új BKV-vezérigazgatónak a főpolgármester. A határidő március végén, április elején lejár, s úgy tudjuk, a számos pontot érintő stratégia akkorra a városvezetők asztalán lesz.(N. H. E.)


Idén nyáron befejeződik a 2-es metró öt éve tartó felújítása, legalábbis a munkáknak az a része, amelyhez le kell zárni az állomásokat - jelentette be tegnap Molnár Gábor főmérnök, a felújítás projektvezetője. A forgalmi változással járó kivitelezés június 8-tól augusztus 19-ig tart - mint eddig minden évben -, ez idő alatt buszok szállítják az utasokat, ahogy ezt már évek óta megszokhatták a fővárosiak. Az első ütemben - június 8-tól július 6-ig - a Déli és a Keleti pályaudvar között közlekednek a szerelvények, az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A második szakaszban, július 7-től augusztus 19-ig a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere közötti szakaszt zárják le. Az idei munkálatok során megszépül a Stadionok, a Pillangó utca és az Örs vezér tere állomás, és a vágányfelújítási munkákkal is végeznek majd. (N. H. E.)

Totális peronzár a metrókban és a HÉV-en
Totális peronzár a metrókban és a HÉV-en
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.