Nagymező utca: elzavarták a kivitelezőket

Miután az ügyészség megóvta a civilek által hevesen támadott Nagymező utcai garázsépítést, a közigazgatási hivatal új eljárást írt elő, az elsőfokú építési hatóságnak pedig a XIII. kerületet jelölte ki, A procedúra meg is indult, lapunk azonban úgy tudja, hogy a kerület hiánypótlásra szólította fel a céget.

A társaság ehelyett azonban egy levelet küldött a kerületnek, amelyben közölte: tisztáznia kell bizonyos jogi és pénzügyi kérdéseket az engedélyt eredetileg kiadó terézvárosi önkormányzattal. A XIII. kerület ezt a levelet felfüggesztési kérelemnek fogta fel, így az eljárást február 23-án harminc napra felfüggesztette.

Közben Terézváros jegyzője visszavonta a mélygarázsépítés kivitelezője, a Murus Zrt. burkolatbontási engedélyét, s kötelezte a céget, hogy legkésőbb március 14-ig adja át a területet az önkormányzat vagyonkezelőjének - tudatta a VI. kerület sajtóreferense. Szilágyi Erika közölte: a helyi törvényesség őre a mélygarázsépítés beruházójától, a WK Bt.-től megvonta a közútkezelői és szakhatósági hozzájárulást, vagyis a kerület most már jogi értelemben is lapátra tette a garázsépítésben érdekelt cégeket.

A jegyző felhívja a kivitelező figyelmét, hogy a terület átadás-átvételéig az élet- és balesetveszélyes állapot megszüntetéséről, tisztán tartásáról és őrzéséről köteles gondoskodni. E határozat közvetlen előzménye, hogy a Murus Zrt. emberei az ügyészségi óvás miatt abbahagyták ugyan a munkát, de a helyszínről nem távoztak, és az önkormányzat kérése ellenére sem kezdték el rendbe tenni a feltúrt utcát. Az önkormányzat erre úgy döntött, hogy maga intézkedik a helyreállításról - ezért zavarta le most a jegyző a társaságot a helyszínről.(B. T.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.