Európai turistákat raboltak el Etiópiában

Legkevesebb tizenkét európai turistát raboltak el Etiópia északi, elhagyatott sivatagos területén - közölték pénteken diplomaták és helyi turisztikai vállalkozók.

Öt brit és legkevesebb hét - egyes adatok szerint tíz - francia állampolgár tűnt el. Egy neve elhallgatása mellett nyilatkozó brit kormányzati illetékes szerint a britek és a franciák külön-külön csoporttal utaztak.

Mint azt a brit külügyminiszter közleményben tudatta, az öt eltűnt brit az addisz-abebai brit nagykövetség munkatársa, illetve követségi munkatárs hozzátartozója. Nagy-Britannia tízfős válságcsoportot küld a kelet-afrikai országba.

Egy turizmussal foglalkozó, helyi üzletember arról számolt be, hogy "európai turisták" egy négy autóból álló konvojban tartottak csütörtökön az Afar térségében lévő sóbányák felé, amikor emberrablók támadtak rájuk Dalol városban, Addisz-Abebától 800 kilométerre északkeletre. Egy utasnak sikerült a támadók elől elmenekülnie és egy másik turistacsoporthoz csatlakoznia, majd a hatóságokat értesítette az emberrablásról.

Az eltűnt turisták egyik fele az Afar térségére szakosodott, Origins Ethiopia nevű utazási iroda ügyfele. A társaság egyik illetékese azt mondta, hét francia állampolgárságú utasukról nem tudnak semmit.

Franciaország etiópiai nagykövete, illetve a francia külügyminisztérium pénteken megerősítette, hogy a francia állampolgárokat elrabolták. Az eltűnt turisták számáról és személyazonosságáról azonban egyelőre nincsenek pontos információk.

Időközben épségben előkerült egy francia forgatócsoport, akik szintén a térségben tartózkodtak és akikkel egy időre szintén elveszítették a kapcsolatot utazásszervezőik.

Afar térségében - a turisták számára veszélyt jelentő útonállók mellett - egy kisebb felkelőcsoport is tevékenykedik. Az ide látogató külföldieknek ezért legalább két autóból álló konvojban kell utazniuk, fegyveres őrök kíséretében.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.