21 milliárdért 560 futballpálya épül

Kedden lejárt az OLLÉ-program jelentkezési határideje, a legfrissebb adatok szerint Magyarországon az elkövetkezendő időszakban közel 560 új műfüves pályát építenek.

Ezt Scheer Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, az Országos Labdarúgópálya Létesítési Program (OLLÉ) felelőse jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón.

"Hamarosan 21 milliárd forintos beruházás veszi kezdetét, 270 önkormányzat jelezte igényét, 870 ezer négyzetmétert fednek le majd a műfüves pályák" - sorolta az adatokat Scheer.

A program keretein belül négyféle pályatípust lehetett igényelni: nagypályára több mint 80, futsalpályára majdnem 270, grundokra 67, iskolaudvarok befüvesítésére pedig 111 jelentkező volt eddig. Scheer szerint a végleges szám 560 körül lesz.

"Nagy lehetőség ez Magyarország számára, hogy labdarúgásunk meginduljon felfelé" - mondta Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára.

Esterházy Márton, az MLSZ futsal bizottságának elnöke bejelentette: Magyarország bekerült azon négy ország közé, amelyek közül az európai szövetség (UEFA) októberben kiválasztja a 2009-es Európa-bajnoki döntő házigazdáját. A debreceni Főnix Csarnokkal és a fővárosi Papp László Sportarénával kandidáló magyarok mellett az esemény megrendezéséért még Belgium, Bosznia-Hercegovina és Törökország van versenyben.

A sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást írt alá Szabó Tamás, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetet (NUSI) igazgatója és Kisteleki István MLSZ-elnök. Pajor-Gyulai László, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökeként szintén az MLSZ-szel kötött szerződést, amely szerint bekerül a versenykiírásba, hogy milyen feltételeket kell biztosítani a média képviselői számára a pályákon.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.