A nézőtérrel szemben Háy János

Mit gondol A Gézagyerek különböző előadásairól, hogy tetszik neki A Pityu bácsi fia, milyen A Herner Ferike faterja, s ilyennek képzelte-e a Senák-ot írás közben? Többek között ezekről is nyilatkozik az író a március 14-én tartandó beszélgetőesten.

Verseskötetek, elbeszéléskötetek, a történelmi regény kategóriájának újraértelmezéseként is aposztrofált regények, drámák. Háy legutóbbi kötete, a Házasságon innen és túl ismét rövidprózák gyűjteménye.

Egy drámaíró, aki korábbi novelláiból kerekített darabokat, a drámakötetben az eredeti novella-forrásokat is közli, végül pedig úgy határoz, egy ideig semmiképpen nem ír több drámát. Egy író, akit nagyon érdekel a színház, s ha kérdezik, vagy ha ő kérdez, szívesen ül a mikrofon mindkét oldalán: rendszeresen jelentkezik beszélgetéseivel a debreceni Csokonai Színházban.

A sorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen az előadásokon túl a kortárs darabok szerzőinek megismerésére is. Havonta egyszer olyan írókkal hallhatók itt beszélgetések, akiknek már nagy sikerrel játsszák darabjaikat, vagy ha még nem, bizonyára fogják. Valamennyi meghívott szerző foglalkozik más műfajokkal is: verseket vagy prózát írnak, könyveikkel a kortárs irodalmi szcéna jól ismert szereplőivé váltak. A meghívottak a beszélgetés során részleteket is felolvasnak eddig megjelent műveikből.

Az est időpontja és helyszíne: 2007. március 14. este hat óra, Király utca, a Sirály emelete.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.